Veelgestelde vragen

Vanaf hoe oud kun je bij RTL Talent Academy?

+-

RTL Talent Academy is voor iedereen vanaf 10 jaar. Voor kinderen tussen de 4 en 9 jaar is er de Telekids Musicalschool.

Is er een wachtlijst?

+-

Nee, iedereen kan aansluiten. Als de groep te groot wordt, maken we twee groepen; op die manier kan iedereen altijd terecht.

Wanneer kun je beginnen?

+-

Het lesprogramma begint in September en dan zijn er 34 lessen tot aan de grote Eindvoorstelling eind juni/begin juli. Je kunt dus in de hele maand September beginnen. Daarna is er weer een instroommoment in November. In Februari zijn we op de helft van het lesprogramma (17 lessen) en dat sluiten we af met de Wintervoorstelling. Daarom is er na de Wintervoorstelling weer een instroommoment, dus in Februari.

Waar zijn de lessen?

+-

Musicalles bij RTL Talent Academy is voor iedereen en daarom streven wij ernaar bij iedereen in de buurt de lessen aan te bieden. Kijk bij locaties waar het momenteel te vinden is. Kun je geen geschikte plek vinden, ben je enthousiast, weet je meer mensen die enthousiast zijn en heb je een telefoon? Bel of mail ons  en wie weet wat we kunnen organiseren voor je!

Moet je auditie doen?

+-

Iedereen is bij ons welkom. Er hoeft geen auditie te worden gedaan voor onze TeenClubs (RTL Talent Academy; 10 t/m 14 jaar en 14 t/m 18 jaar). Er zijn wel audities voor Song & Dance, TopClub en DanceClass Top. Auditie doen is bij ons altijd leuk én heel erg leerzaam.

Mijn zoon/dochter is dol op musical en ik denk dat hij/zij veel talent heeft en extra uitgedaagd moet worden, wat bieden jullie hiervoor aan?

+-

Voor dergelijke leerlingen bieden wij Song & Dance, TopClub en DanceClass Top. Hier staat een auditie voor, dus is alleen voor een geselecteerde groep leerlingen. Doe mee aan de auditie en wie weet…..

Ik wil graag een proefles, kan dat?

+-

Dat kan zeker! Leuk! Je kunt je aanmelden voor de proefles via het inschrijfformulier op de site. Dat kost eenmalig €15,- en dan wordt je bij ons ingeschreven. Dat houdt in dat als je uiteindelijk leerling wordt, je inschrijfkosten worden weggestreept; die hoef je dan niet meer te betalen. De proeflessen zijn een paar keer per jaar en zijn zo gepland dat als je wil, je vanaf die les meteen door kan en iedere week naar de les kunt komen. Het sluit dus aan op de instroommomenten.
Een uitzondering daarop zijn de proeflessen in Juli; die zorgen ervoor dat je de sfeer al kunt proeven voordat de zomervakantie begint

Wanneer is de proefles?

+-

Er zijn een paar momenten per jaar waarin je een proefles kunt doen. Natuurlijk in September, als het allemaal start, vervolgens in November, en in Februari.
NIEUW: Je kunt nu ook in Juli een proefles doen. Dan kun je dus al voor de zomer beleven of het iets voor je is en eventueel je plekje om in September te beginnen, vastleggen.
Zodra je je hebt ingeschreven voor de proefles ontvang je van ons uitgebreide informatie erover. Mocht je meer informatie willen, kun je ons altijd even mailen of bellen.

Bij de proefles geweest, en nu?

+-

Als je bij de proefles bent geweest, ontvang je van ons een bericht per mail met daarin de informatie over de betaling voor de lessen. Zodra je dit bevestigd hebt, kijken we iedere les naar je uit; welkom en veel plezier!

Van wie krijg je les?

+-

Iedere groep heeft een vaste docent. Soms meerdere, met elk een eigen vak-discipline. Dit zijn docenten met een musical, zang, dans, acteer-achtergrond die zelfstandig en met passie de lessen kunnen geven. Ze richten zich op de musicalvaardigheden, maar ook nadrukkelijk op de persoonlijke en sociale vaardigheden die komen kijken bij musical, zoals zelfvertrouwen, durf, samenwerken en doorzetten. Uiteraard kan het een keer voorkomen dat de docent(en) onverhoopt niet kan/kunnen omdat hij of zij bijvoorbeeld ziek is. Wij zorgen we altijd voor een vervangende les binnen dezelfde termijn of een vervangende docent die geinstrueerd is. Hierover informeren we natuurlijk iedereen zo goed mogelijk.
Onze docenten beschikken over een VOG.

Kan ik de docent bereiken?

+-

Alle vragen aan een docent kun je mailen naar kantoor. Van daaruit wordt er direct naar de desbetreffende docent gecommuniceerd. Op de lesdagen staat het kantoor ook in contact met de docenten.

Hoe meld ik me af voor de les?

+-

We vinden het fijn als je je afmeldt als je er niet kunt zijn, dan hoeven we niet op je te wachten of ons zorgen te maken. Mail ons als je er een keertje niet zijn kan.

Mogen er vriendjes/vriendinnetjes mee naar de les?

+-

Dat mag, mits ze zich hebben aangemeld voor een proefles; dan is iedereen van harte welkom een keertje mee te doen.

Zijn er kijklessen?

+-

Ja, tegelijk met de proefles is er een deel van de les de mogelijkheid om te kijken. De docent zal dit aangeven en het staat in het lesoverzicht (achter de leerlingen log-in van je eigen groep).

Waar vind ik als leerling de informatie over de lesdagen, de planning, het lesprogramma, de voorstellingen, enz.?

+-

Alles is te vinden achter de leerlingen log-in van je groep. De inlog-codes daarvoor worden verstrekt per e-mail wanneer de leerling definitief is ingeschreven.

Wat is de link met RTL/RTL Telekids?

+-

RTL Talent Academy is een samenwerking van Stichting Kom Maar Op en RTL. Wij hebben het gezamenlijke doel kinderen te inspireren. We bieden een plek waar ze de wereld kunnen ontdekken, zichzelf kunnen ontwikkelen en kunnen lachen. Daarvoor creëren we een leerzame en veilige omgeving waar ouders hun kinderen met een gerust hart aan ons toe kunnen vertrouwen.

Omdat wij als musicalschool partner zijn van de RTL/RTL Telekids ‘familie’ ontstaan er speciale kansen en vele leuke extra’s voor de leerlingen en daar zijn wij ontzettend trots op. Dit uit zich bijvoorbeeld in de clips die worden uitgezonden via alle Telekids kanalen (tv en app), de bezoekjes van bekende tv- en musicalsterren, de MasterClass van RTL Talent Academy met toppers uit het vak, diverse samenwerkingen met tv-programma’s, leuke win-acties en vele andere manieren waarop wij onze korte lijntjes met tv en theater inzetten.

Vanzelfsprekend zijn deze extra kansen optioneel, niemand is verplicht mee te doen aan eventuele extra activiteiten. Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrieven en social media.

Hoe wordt het lesgeld berekend?

+-

Het lesgeld is voor het seizoen en in 1 seizoen zijn er 34 lessen. Deze lessen vallen in de regel niet in de (school)vakanties. Stroom je later in het seizoen in, dan betaal je enkel voor de nog aangeboden lessen; die verrekenen we. Je betaalt dus niet voor een les die al is geweest voordat je je opgaf.

Wat is de betaalprocedure?

+-

Betaling gebeurt vooraf, via iDeal

Mijn kind wil heel graag op musicalles, maar ik heb problemen met het lesgeld. Wat nu?

+-

Wij werken veel samen met diverse instanties die kunnen helpen, waaronder: Jeugdcultuurfonds, Stichting leergeldOoievaarspas, en andere. Neem contact op met deze instanties en we maken het samen mogelijk; musicalles is goed voor iedereen.

Wat is de opzegtermijn?

+-

Er is geen opzegtermijn. Je schaft bij ons een aantal lessen aan, afhankelijk van wanneer je begint. Na iedere lestermijn kun je beslissen om al dan niet door te gaan en nog een set lessen aanschaft. We vinden het prettig als je dat bij ons aangeeft. Als je in September start en je schrijft je in t/m het einde van het lesprogramma (de Eindvoorstelling), dan betaal je in verhouding per les minder, dan wanneer je het af wil wachten en eerst t/m de Wintervoorstelling het lesgeld voldoet. We gaan er vanuit dat iedereen de aangeboden en aangeschafte termijn afmaakt; we doen het samen en willen jou niet missen; al helemaal niet in de voorstelling!

Hoe zit het met de vakanties? Moet ik dan doorbetalen? En de feestdagen?

+-

Nee, je betaalt enkel voor de lessen die daadwerkelijk gegeven worden. Wij zorgen ervoor dat alle lessen aangeboden worden.
Wat betreft de vakantieperiodes/feestdagen houden wij ons globaal aan het vakantierooster zoals dat is opgesteld door het ministerie van OC&W. Op ons rooster (te vinden achter de leerlingen log-in) staat per groep exact aangegeven wanneer de lessen zijn en wanneer de vakanties. Eventueel uitgevallen lessen door ziekte o.i.d. worden waar mogelijk binnen dezelfde termijn ingehaald.

Zijn er extra kosten, naast het lesgeld?

+-

– Tweemaal per jaar worden er voorstellingen georganiseerd. Halverwege het jaar is er de Wintervoorstelling. Daarvan is de entree (max. 2 per leerling) gratis aangezien het als ouderavond wordt ingericht. Aan het einde van het lesprogramma is er de grote Eindvoorstelling, waar ouders, opa’s, oma’s, broertjes en zusjes, familie en vrienden kaartjes kunnen kopen. Die voorstellingen zijn alleen mogelijk door kaartverkoop. We pakken het professioneel aan met op toneel gemiddeld zo’n 150 kinderen die schitteren en achter de schermen 50 medewerkers waarvan een groot deel vrijwilligers. Met veel plezier wordt daar maanden aan gewerkt. Alles met het doel de leerlingen een fantastische dag te laten ervaren hoe het is om in een echte grote musicalproductie te staan. Een geweldige ervaring voor iedereen.

Tevens kan het zijn dat er wordt verwacht dat u (samen met uw kind) aan de hand van een moodboard een setje kleding verzorgt voor deze optredens. Het overgrote deel, bij de Eindvoorstelling, wordt door ons geregeld. Hetgeen u eventueel zelf verzorgt kan door (zonder kosten) creatief in eigen of andermans kledingkast te snuffelen, aan de slag te gaan, met elkaar mee te denken en te delen het extra prachtig te maken; ook dit maakt onderdeel uit van het gezamenlijke proces.

Is er een protocol rondom mogelijke calamiteiten?

+-

We houden ons aan het calamiteitenplan van de betreffende locatie.